nedelja, 8. januar 2017

Naravnaj svoj GPS






Pišem vam na Vigilijo praznika Gospodovega razglašenja ali po domače Svetih Treh kraljev. Ko sledim dogajanju v Sloveniji, slišim, kako poteka Trikraljevska akcija. Bogu in vsem vam hvala, kajti ljubiti Boga in ga razglašati, pomeni tudi nekaj konkretnega v karitativni obliki udejanjiti za tiste, ki jih Bog prednostno ljubi: to pa so vedno ubogi, otroci, ostareli, žene, bolni, izkoriščani, brezpravni, obupani, tisti na robu... 


Da bi našli, je potrebno iskanje. Iskanje pa pomeni, da moramo vstati, iti od tam kjer se nahajamo – iziti iz lastnega udobja, opazovati na vse strani, se veseliti vsakič, ko najdemo smer in začeti vedno znova, ko spet zaidemo. Zame so Kralji vzorniki za iskanje. In za vas? Kaj se lahko naučimo od njih? Vprašajmo se kako in koga mi iščemo, častimo, ali razglašamo? Zelo veliko v našem življenju je odvisno od izbire koga ali kaj iščemo, od tega kamor je naravnan nas GPS. To nas bo napolnilo, osrečilo ali pa pustilo prazne, izvotljene. Česar polno je – ali pa prazno srce to usta rade govore, pravi pregovor, in temu primerno je naše razglaševanje. 


Minilo je pol leta, odkar sem bila med vami, v domovini. Takrat ste me opremili z darovi, katere danes primerjam tistim, ki so jih Trije Modri darovali Novorojenemu. Za miro, zlatom, kadilom se skriva globoka simbolika in prav tako se za vsakim vašim darom skriva simbolika ljubezni. Hvala vam torej za vašo naklonjenost, ljubezen in molitev. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar