četrtek, 31. december 2015

Zbogom 2015!Je res konec? Je res prišel zadnji dan leta? Ne vem ali prehitro ali prepočasi, vsekakor pa doživljam, da je bilo to 2015. leto izjemno, enkratno, posebno, neponovljivo. Bilo je lepo in hkrati težko, pa čeprav vem, da o tem kaj je lepo in kaj je težko ni neke univerzalne kvantne mere in da sama nimam v roki merila o tem. Ali pač, moje merilo, pogled, izhodiščna točka je Gospod Jezus Kristus, ki je ustvaril Nebo in Zemljo in ki je tudi to leto dopustil, da so se dogodki zgodili, osebe srečale da je Dobro bilo boj nad Zlim, da je nek čas postal del zgodovine.

To leto želim gledati s čistim in realnim pogledom. Ne tako kakor takrat, ko zaslutimo da nas bodo fotografirali. Takrat pazimo kako se bomo postavili, kakšno pozo nadeli, zaigrali manekenski nasmešek, skratka da bomo naredili dober vtis. Želimo si, da bi izpadli odlično ali popolno, da bi skrili napake. Če nam to ne uspe pa fotografijo še vedno lahko retuširamo. Podobno kakor s fotografijo se nam lahko zgodi z življenjem, ki ga po potrebi retuširamo in prilagajamo resničnost glede na potrebe. 

Spomnim se, da sem lani objavila za vsak mesec kolaž fotografij, ki so me tisto obdobje spominjale na pomembne prelomnice. Če dobro pomislim, danes se res ne spominjam več vseh, ampak mi ostajajo le tiste prelomnice, ki so me nekaj stale, ki so zahtevale nek napor in je iz tega izšla neka nova izkušnja. Trdim, da je to Velikonočni proces. Takrat, ko v nečem umrem iz tega zraste nekaj novega in izkušnja ostane, ker je globoko vklesana v srce in v Duha.

Kaj bo v meni preživelo od leta 2015 bom torej lahko jasneje razločila ob letu osorej. Do tedaj pa mi ostaneta besedi OPROSTI za to kar je bilo po meni slabo storjenega in HVALA, ki je ubesedena ljubezen za vse prejeto in darovano v letu 2015.


Ni komentarjev:

Objavite komentar