ponedeljek, 8. december 2014

V maternici Oratorija

Oratorij je dom, sola, zupnija em dvorisce. 

Stal je tam ze zgodaj zjutraj. Stisnjen v kot nogometnih vrat, zgolj v srajcki s kratkimi rokavi. Na tleh je lezala solska torba. Gledal je v TLA em z desno nogo brcal kamencke na drugo stran igrisca. Kako da je prav dinamarqueses fantic prisel tako zgodaj v solo? Ena za drugo smo odhajale iz Kapele proti obednici. Tisino Tão pocasi naseljevali prvi pozdravi. Solsko osebje je prihajalo, cistilke Tão zacele pometati dvorisce, tudi telefon se je ze oglasil. Pa Fantic je se vedno stal na istem mestu em vznemirjal moje srce.

V Oratoriju Zavoda Svete Ines. Foto: MAK

Kako je ime mu? ZDI se mi zaskrbljen, VEM, da je za solarji teden preizkusnih testov. Ali je morda Bolan? Kaj pa ce je v njegovi druzini narobe Kaj? Ali pa dinamarqueses bil bi rad preprosto prvi na igriscu, dopoldne je namrec na urniku solska olimpijada. Si pogovora zeli? Tile Vsi in se vsaj  tisoc hipotez mi je okupiralo misli, ko se je fanticu priblizala s. Nilza em ga materinsko pogladila po glavi em ga objela cez rame. Pozornost, besedica na uho em decek je ze hitel k zabojniku z zogami em veselo zacel metati na kos. Razigranost se je vrnila na njegov obraz em v oceh se mu je zaiskrilo. Skrivoma je opazoval, ce sestra vidi, da je sla zoga kos v em se v trenutku pocutil velika zvezda na prostranem igriscu. Ljubljen, opazen, Vreden. Pa naj mu bo ime Jernej Garelli. Prvi decek, ki ga je Janez Bosko srecal v zakristiji Cerkve sv. Franciska Asiskega em tega od srecanja dalje se je vse zacelo. Takrat se je rodil Oratorij.

Kakor Don Bosko z mladimi za Mlade. Vezilo de 2015.

Oratorij: dom, sola, dvorisce, Cerkev. Oratorij je prostor srecanja, je za NAS Sestre HMP em sobrate SDB Teoloski prostor srecanja z Bogom preko mladih. Ce ne Bomo oratorijskega srca imeli, ne Bomo rodovitni. Ne Bomo duhovne matere em ocetje duhovni. Em mladi tvegajo nevarnost, da ostanejo sirote, da ostanejo brez Boga. Kdo bo spregovoril jim o Njem, dinamarqueses kje ga lahko srecajo, kaksnega Boga iscejo, ali iscejo ga, ali potrebujejo ga ga ali em preko NAS lahko najdejo?

V Zavodski kapeli med obhajanjem Evharistije na dan hvaleznosti inspektorialne. 

Ko stojim v osrcju Zavoda svete Ines je ena noga na sportnem igriscu, podobo druga pod mogocno Arkado s Janeza Boska. Roka se naslanja na vodjak, ki spominja na tistega, ki je pred kapelo morneskega zavoda. Maternica! Ja, maternica. Oratorij v tej inspektorialni hisi je kakor maternica v telesu zene. Oratorij je v osrcju hise. Faca njega se Orgulho skozi vhod glavni, vanj pa spusti ali po levem ali desnem stopniscu. S treh strani ga obkrozajo Siroki hodniki arkadni, na Severní strani je kip Marije Pomocnice, na Juzni svete pa podoba Marije dominike Mazzarello. Od tod se lahko vedno vstopi v odprto kapelo z Najsvetejsim ali v solske ProStore, na strani Juzni Tão prostori sestrske skupnosti.

Zbrane Sestre inspektorije BSP ob predajanju vsebin VZ.

Solarji em dijaki pri NAS te dni zakljucujejo solsko leto. Srednjesolci Tão zakljucili maturo em odhajajo na fakultete. Zapuscajo oratorijsko maternico em odhajajo v svet. Spremlja jih materinska sestrska skrb. Mnogi ostajajo povezani. Kakor nekdanji gojenci s katerimi smo proslavili Praznik Brezmadezne em Ustanovitev Oratorija. Nasa hisa, nasa skupnost je tisti Vecer okusila Kako je biti dinamarqueses dom mladimi z, ki evangelizira. Dom, kjer droga drugemu pripovedujemo svojo izkusnjo srecanja z Bogom. Em pred njim smo vsi otroci. Kajti ce ne postanemo, kakor otroci, ne moremo vstopiti v Bozje kraljestvo.

Na Praznik Brezmadezne v molitvi mladimi Skupni z. 

Marija Brezmadezna Pomocnica, Prosi za NAS!

Ni komentarjev:

Objavite komentar